143857_00_2x.jpg
64393932_10219834497277170_2662669085438902272_n.jpg
o-WOMAN-GETTING-DRESSED-facebook.jpg
143857_00_2x.jpg

Hoe doet ze het?


SCROLL DOWN

Hoe doet ze het?


Dat is wat veel jonge vrouwen, hardwerkende carrièretijgerinnen en nieuwe moeders denken als ze weer zo’n succesvolle dame TEGENkomen.

Ze fietst voorbij in haar mooie, maar hippe zakelijke outfit. Haar glanzende haar in de wind en een stralende glimlach. Vervolgens stapt ze van haar fiets om haar twee jonge kinderen te begroeten… Hoe dan?

Op deze website vind je allerlei handig tips van slimme meisjes, jonge vrouwen en moeders en lees je dus ‘hoe ze het doet’. Van huis, tuin en keuken, tot op stap en op reis. We beginnen met de basics. Elke tip is welkom. We zijn blij met nieuwe bloggers die hun geheimen met ons willen delen.  

64393932_10219834497277170_2662669085438902272_n.jpg

KINDEREN


HANDIGE TIPS OM HET LEVEN MET KINDEREN ZO MAKKELIJK EN LEUK MOGELIJK TE MAKEN

KINDEREN


HANDIGE TIPS OM HET LEVEN MET KINDEREN ZO MAKKELIJK EN LEUK MOGELIJK TE MAKEN

Hoe ze het doet…

Op pad met je kind(eren). Voor alle situaties geldt: gewoon proberen. Hoe vaker je het doet, hoe beter het gaat. En als je het echt niet meer ziet zitten, dan kan je altijd weer naar huis! Oefening baart kunst.

Naar de supermarkt

 • Veel supermarkten hebben gratis vers fruit voor de kinderen beschikbaar. Daar zijn ze dan ook weer even mee zoet.

 • Geef je kind een opdracht, laat hem/haar meehelpen met je boodschappenlijstje.

 • Bang dat je je kind kwijt raakt? Koop een GPS tracker en download de app. Of koop een tuigje. Het maakt niet uit wat mensen daar van vinden, jij raakt in elk geval je kind niet kwijt.

 • Is jouw kind snel afgeleid en wil hij/zij niet lang in het karretje zitten? Maak er iets leuks van. Speel treintje (of botsautootje) en laat de fantasie van je kind de rest doen. “De volgende halte is Italie voor de pasta… Tjsoek, tsjoek!”

 • Leg uit waarom je iets haalt en wat je er thuis mee gaat doen.

 • Laat je kind helpen met de spullen op de band leggen of in de tas stoppen. Zet ze maar aan het werk hoor!

Naar het strand

 • Neem mee: een bal, emmer, schepje, vormpjes, schepnet, parasol, grondboor voor parasol, handdoeken, zonnebrand, zonnebril, dopper, EHBO-etui, knijpers, zonnehoedje, zwemkleding, wasbare zwemluier, zwemvleugeltjes, koeltas/box, extra setje kleding, genoeg eten en drinken. Eventueel een werptentje.

 • Eettips: druiven of ander fris fruit, kroepoek, komkommer, cherry tomaatjes, water met munt of citroen er in.

 • Graaf samen een gat, giet er water in en ga er lekker in stampen.

 • Vang visjes, schelpjes, vormpjes, etc. met het schepnet.

 • Ga schatzoeken! Mooie schelpen, gekke aangespoelde dingetjes, verzamel alles in je emmer.

 • Tip: ga naar een strandtent waar ze lekkere bali bedden hebben en ze aan dat bed ook je bestelling komen opnemen, dan kan je zelf ook een beetje relaxen. Met jonge kinderen naar het strand gaan, is voor ouders namelijk best vermoeiend. Daarom mag je jezelf best verwennen.


Naar de dierentuin

 • Neem mee: een boekje met dierentuindieren, knuffeltje, zonnebril, zonnehoedje, dopper, EHBO-etui, genoeg eten en drinken.

 • Zoek de dieren op in het dierentuin boekje en wijs ze dan in het echt aan.

 • Zing samen liedjes die bij de dieren horen. “Ze kunnen zeggen wat ze willen maar de olifant…”

 • Neem een knuffeldier van huis mee, want anders zal je er geheid eentje kopen in de gift shop!

 • Controleer of het niet goedkoper is om een abonnement op de dierentuin te nemen, als je van plan bent om vaker te gaan. Kinderen tot en met 2 jaar mogen bij de meeste dierentuinen gratis naar binnen.

Naar het park

 • Neem mee: een bal, stoepkrijt, bellenblaas, een autootje of loopdiertje, boekje, kleed, parasol, zonnebrand, zonnebril, dopper, zonnehoedje, EHBO-etui, koeltas/box, knijpers, extra setje kleding, genoeg eten en drinken. Eventueel een werptentje.

 • Verzamel samen de mooiste blaadjes, bloemen, etc. Bewaar ze in je emmertje.

 • Zoek een fijn plekje in de schaduw en uit de wind.

 • Leer je kind delen en spelen met een ander kind. Laat ze bijvoorbeeld samen stoepkrijten. Zorg wel voor genoeg stoepkrijt.

 • Bang dat je je kind kwijt raakt? Koop een GPS tracker en download de app. Daar kan je precies op zien welke kant je kind op is gelopen en hoeveel meter hij/zij van je verwijderd is.

Uit eten

 • Neem mee: boekjes, kleine puzzeltjes, stapelbekers, papier en kleurpotloden, slabbetje, extra setje kleding, kinderbestek, eventueel een iPad.

 • Voer een leuk gesprek met je kleintje aan tafel. Leg uit dat er een grote keuken is met een kok en dat je op de kaart kan kiezen wat je wil eten. Bespreek de dag en kijk eens naar de mensen om je heen, die maken meestal graag contact met jonge kinderen.

 • Controleer bij het reserveren van een tafeltje of ze ook een kinderstoel (of indien nodig plek voor een kinderwagen) hebben.

 • Spreek vooraf met je eetdate af of je ook een voor- en of nagerecht wil. Leg dit ook uit aan je kind. “We gaan straks eten en daarna nemen we nog een toetje!”

 • Bespreek ook met je eetdate of je per se wil dat je kind zich aan alle regels houdt, of dat je geen strijd aan tafel wil. Die twee dingen gaan namelijk niet vaak samen. Het is een uitdrukking uit de militaire strategie, maar ook heel bruikbaar in het alledaagse leven: “Pick your battles”. Soms geef je je kleintje bijvoorbeeld iets meer brood vooraf, dan je lief is. Maar dan blijft het wel gezellig aan tafel. So be it!

 • Hetzelfde geldt voor de tablet. Je komt een heel eind met boekjes, puzzels, speelgoed en kleurpotloden. En soms is het helemaal niet nodig, maar als dat wel het geval is en je even rustig wil eten, haal dan die tablet/smartphone maar tevoorschijn.


Zelfredzaamheid (lifehacks met kinderen)

 • Leer je dreumes, peuter of kleuter zichzelf aankleden. Maak het hem of haar wel makkelijk. Bij ons werken schoentjes waar ze zo in kunnen stappen (bijvoorbeeld laarsjes) en schoentjes met klittenband heel goed. Investeer even wat tijd in het uitleggen hoe je een hemdje, een truitje en een broek aan doet. Je merkt vanzelf welke kledingstukken makkelijk aan gaan en welke niet. Sokken, vestjes met knopen of ritsen blijven lastig, maar oefening baart kunst! En natuurlijk kan je wel een beetje meehelpen. Voordeel 1: je hoeft je kind niet meer aan te kleden, maar je kind doet het helemaal zelf! Voordeel 2: je kleintje is er wel even mee bezig, dat betekent dat jij tijd hebt om iets anders nuttigs te doen (terwijl je een oogje in het zeil houdt). Voordeel 3: je kind vindt het heel stoer van zichzelf dat het zich kan aankleden. Goed voor de eigenwaarde dus!

 • Heb je gezonde snacks voor je kindje in huis, zoals fruit, crackers, etc. wat hij of zij (onbeperkt) mag eten? Leg het ergens neer waar ze erbij kunnen.

 • Vind jouw dochter het ook zo leuk als jij jezelf opmaakt? Maak voor haar dan haar eigen etuitje met een borstel, wat speldjes en elastiekjes, een tandenborstel, tandpasta en wat nep make-up (bij de Hema hebben ze een leuk houten setje). Bij ons is het een vast ochtendritueel geworden. Jezelf verzorgen is leuk!

 • Heb jij planten in de tuin die water nodig hebben? Geef je kind een gieter, vul deze met water en zet hem/haar aan het werk. Houd er wel rekening mee dat het een natte boel kan worden. Wellicht zijn regenlaarsjes en een waterdicht jasje geen overbodige luxe. Tip: heb jij al een regenton met zo’n handig kraantje er op? Leer je kind hoe dit kraantje werkt en leg daarbij uit dat water heel belangrijk is en je dit niet mag verspillen.

 • Het klinkt heel logisch, maar kijk eens om je heen. Zijn er spullen waar jouw kindje niet bij mag komen en waar je dagelijks voor moet waarschuwen? En zijn er dingen waar jouw kleintje vaak naar vraagt die niet binnen handbereik liggen, maar waarbij dat wel handig zou zijn? Loop eens een rondje door je huis en pas sommige dingen aan. Het scheelt veel tijd (en voorkomt irritatie) als je je huis en de spullen logisch indeelt. Natuurlijk hoef je niet alles aan te passen voor je kind, maar in deze fase is het voor iedereen wel fijn als je niet de hele dag politieagent/bediende hoeft te zijn. Maak het jezelf (zo) makkelijk (mogelijk).

 • Sommige kinderen vinden het leuk om spelenderwijs te helpen in het huishouden. Doe het huishouden ook vooral in het bijzijn van je kinderen, ze kopiëren jouw gedrag graag. Aan de ene kant gaat alles wel een stuk langzamer, maar aan de andere kant leert je kindje dat dit erbij hoort en zijn ze lekker samen met jou bezig. Huishoudelijke taken die je samen kan doen zijn: was ophangen (kindje geeft aan, jij hangt op), stofzuigen (kindje wijst aan waar het stof ligt of welk stukje je bent overgeslagen en jij zuigt het op), afwassen (geef je kindje ook een bakje met water, een kleine afwasborstel en laat hem/haar wat speelgoed afwassen en afdrogen), de vaatwasser uitruimen (pak de scherpe dingen zoals messen er eerst zelf uit en blijf alert bij de breekbare dingen), de badkuip of douche schoonmaken (samen met een sponsje en zeepsop schrobben, kies wel voor een natuurlijk schoonmaakmiddel) en natuurlijk het bed verschonen (en dan een kussengevecht houden, kiekeboe onder de deken spelen en op het bed springen). Gouden tip: koop een kruimeldief en leg die ergens neer waar je kind er ook bij kan. Als er ergens gemorst is of kruimels liggen, laat je kindje het dat opzuigen met de kruimeldief. Dat vinden ze hier ge-wel-dig en de grond is hier altijd kruimelvrij! Na het eten wordt de kruimeldief er standaard bij gepakt.

o-WOMAN-GETTING-DRESSED-facebook.jpg

Outfits


Nooit meer outfit-stress! Organiseer je kast en je outfits. Er is een passende outfit voor elke dag en elke gelegenheid.

Outfits


Nooit meer outfit-stress! Organiseer je kast en je outfits. Er is een passende outfit voor elke dag en elke gelegenheid.

Je staat voor de kast en weet niet wat je moet aantrekken. Hierbij wat tips van fashionista’s, zakenvrouwen en andere modebewuste dames om je leven makkelijker te maken.

 • Kies ‘s avonds je outfit voor de volgende dag alvast uit en hang deze op in het zicht. Dat is leuk wakker worden en scheelt veel tijd in de ochtend. Check wel even de weersverwachtingen en je agenda.

 • Wil jij meer overzicht in jouw garderobe? Download de app Pureple. Maak foto’s van jouw kledingstukken en stel in de app jouw outfits samen. Je kan ze categoriseren qua seizoen/weer, gelegenheid en populariteit. Het kost even tijd om alles te fotograferen, maar als je hier een middag in investeert, dan scheelt dat in de toekomst veel tijd. Je kan er ook voor kiezen om dagelijks even een foto te maken als je een leuke outfit aan hebt, dat werkt ook prima.

 • Ken jij www.thenextcloset.com en www.rebelle.com al? Hier kan je tweedehands designerspullen kopen voor een mooie prijs. Een zonnebril van Chanel, pumps van Jimmy Choo of een Yves Saint Laurent clutch kan je hier kopen met 70% korting ten opzichte van de winkelwaarde.

 • ‘Als je haar maar goed zit.’ Ken je die uitdrukking? Het klopt. Geen outfit staat goed als je je haar en make-up niet op orde hebt. Dus eerst haar en make-up doen en daarna pas je outfit aan. Tip: zorg voor een leuke kimono/badjas en mooie maar comfortabele pantoffels die je aan kan doen terwijl je jezelf opmaakt en je haar doet.

New Page


New Page


 

Detail 1

Sed a ligula quis sapien lacinia egestas. Integer tempus, elit in laoreet posuere, lectus neque blandit dui, et placerat urna diam mattis orci.

Detail 2

Maecenas non leo laoreet, condimentum lorem nec, vulputate massa. Sed a ligula quis sapien lacinia egestas.

 

Detail 3

Mauris id fermentum nulla. Donec eget risus diam.

Detail 4

Vivamus sit amet semper lacus, in mollis libero. Donec eget risus diam.

Summary Block
This is example content. Double-click here and select a page to feature its content. Learn more